Muffinkutya
Hozzávalók
Muffin formához (12-es):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet, a kakaót és a sütőport keverőtálban összekeverjük. A csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kézi habverővel, sima tésztává dolgozzuk, majd belekeverjük a csokicseppeket. A tésztát a papírformákba töltjük a sütőformát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A cukorszemeket dekortollal rögzítjük a sütemény tetején. Szintén dekortollal 1-1 piskótatallért rögzítünk az orrának, az orra hegyének pedig felragasztunk egy Smartie®-t vagy dekortollal nyomunk egy pöttyöt. A Muffinkutya füleknek elfelezünk 12 darab mini piskótatallért, és dekortollal rögzítjük.
Tipp:
A sütemény természetesen egyéb dekorációval is gazdagítható, ízlés és igény szerint.
Muffinkutya
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin formához (12-es):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet, a kakaót és a sütőport keverőtálban összekeverjük. A csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kézi habverővel, sima tésztává dolgozzuk, majd belekeverjük a csokicseppeket. A tésztát a papírformákba töltjük a sütőformát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A cukorszemeket dekortollal rögzítjük a sütemény tetején. Szintén dekortollal 1-1 piskótatallért rögzítünk az orrának, az orra hegyének pedig felragasztunk egy Smartie®-t vagy dekortollal nyomunk egy pöttyöt. A Muffinkutya füleknek elfelezünk 12 darab mini piskótatallért, és dekortollal rögzítjük.
Tipp:
A sütemény természetesen egyéb dekorációval is gazdagítható, ízlés és igény szerint.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?