Mini epres cupcake
Hozzávalók
Mini muffinformához (45 mm Ø):
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. A tésztát két teáskanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és betoljuk a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, majd kiszedjük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Az epreket megmossuk, megpucoljuk. A tejszínt keményre verjük, majd csillagcsöves (nagyobb átmérőjű) habzsákba töltjük. A muffinok tetejére nyomjuk, megszórjuk aprított pisztáciával, majd mindegyik cupcake tetejére egy-egy szem epret ültetünk. Ízlés szerint porcukorral megszórva is tálalhatjuk a Mini epres cupcake süteményt.
Tippek:
A muffinokat előző nap is elkészíthetjük, vagy le is fagyaszthatjuk.
A Mini epres cupcake muffin ízlés szerint csokoládé vagy karamell öntettel is tálalható.
Mini epres cupcake
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Mini muffinformához (45 mm Ø):
Tésztához:
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. A tésztát két teáskanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és betoljuk a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, majd kiszedjük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Az epreket megmossuk, megpucoljuk. A tejszínt keményre verjük, majd csillagcsöves (nagyobb átmérőjű) habzsákba töltjük. A muffinok tetejére nyomjuk, megszórjuk aprított pisztáciával, majd mindegyik cupcake tetejére egy-egy szem epret ültetünk. Ízlés szerint porcukorral megszórva is tálalhatjuk a Mini epres cupcake süteményt.
Tippek:
A muffinokat előző nap is elkészíthetjük, vagy le is fagyaszthatjuk.
A Mini epres cupcake muffin ízlés szerint csokoládé vagy karamell öntettel is tálalható.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?