Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-csokoládés desszert

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

300 ml tej
200 ml habtejszín
35 g cukor

Ezenkívül:

50 g aprított mandula
1 evőkanál cukor
350 g magozott meggybefőtt (lecsepegtetett)

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A pudingot a csomagoláson lévő elkészítési utasítások alapján, de 300 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel elkészítjük. A pudingot lefedjük frissen tartó fóliával (így nem bőrösödik be).

Elkészítés:

A cukrot és a mandulát egy bevont serpenyőben folyamatos keverés közben közepes lángon karamellizáljuk, és egy tányéron hűlni hagyjuk. A meggybefőttet lecsepegtetjük, majd a felét szétosztjuk a desszertes poharakban. A pudingot újra erőteljesen átkeverjük, majd egyenletesen elosztjuk a meggyen. A maradék befőttet a pudingok tetejére szórjuk, majd a poharakat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt a karamellizált mandulával megszórjuk.
A klasszikus csokoládé-meggy kombináció édes-kérmes pudinggal elegyítve nagyszerű vendégváró finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!