Marcipánpuding mandarinöntettel
Hozzávalók
Pudinghoz:
Mandarinöntethez:
Marcipán-rakétákhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Puding:
A marcipánmasszát nagyon kicsire felvágjuk vagy lereszeljük. A pudingport fokozatosan simára keverjük legalább 6 evőkanál habtejszínnel (cukor nélkül!). A maradék habtejszínt, a tejet és a kicsire vágott marcipánt edénybe tesszük, és keverés közben addig forrósítjuk, míg a marcipán fel nem oldódott. Felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport belekeverjük, majd kevergetés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot desszertpoharakba töltjük és hűlni hagyjuk.
Mandarinöntet:
A mandarint szűrőn lecsöpögtetjük, közben 100 ml folyadékot felfogunk. A mandarint pürésítjük, a keményítőt 2 evőkanál folyadékkal kikeverjük. A maradék folyadékot edényben felforraljuk, belekeverjük a kikevert keményítőt, és még egyszer röviden felforraljuk. Belekeverjük a mandarinpürét és a narancslikőrt, majd hagyjuk kihűlni.
Marcipán-rakéták:
A marcipánt ételfestékkel tetszőlegesen megszínezzük, majd elfelezzük. Az egyik felét kb. 6 egyforma méretű golyóvá formázzuk, a másik felét kb. 6 hengerré. A golyókat a két tenyerünk között kúppá formázzuk. Hurkapálcikákra rakétáknak felszúrunk 1-1 kúpot és hengert. Tetszés szerint dekortollal rajzolhatunk rá egy spirált, és dekorálhatjuk süteménydísszel. A marcipánba szúrhatunk gyújtózsinórnak 1-1 szeletelt mandulát.
A mandarinöntetet átkeverjük és a kihűlt pudingon egyenletesen elosztjuk, majd a desszertet a marcipán-rakétákkal díszítjük.
Tippek:
A desszertet tölthetjük kb. 15 „pálinkáspohárba” is.
Karácsonyi díszítéshez készítsünk marcipánfigurákat. Mélyhűtő tasakban nyújtsuk ki a marcipánt kb. 1 cm vastagságúra, süteménykiszúróval szúrjunk ki 6 marcipánfigurát, tetszőlegesen díszítsük, rajzoljuk meg, és hurkapálcika segítségével szúrjuk bele a desszertbe.
A Marcipánpuding mandarinöntettel desszert csokoládépudinggal is nagyon ízletes!
Marcipánpuding mandarinöntettel
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Mandarinöntethez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Puding:
A marcipánmasszát nagyon kicsire felvágjuk vagy lereszeljük. A pudingport fokozatosan simára keverjük legalább 6 evőkanál habtejszínnel (cukor nélkül!). A maradék habtejszínt, a tejet és a kicsire vágott marcipánt edénybe tesszük, és keverés közben addig forrósítjuk, míg a marcipán fel nem oldódott. Felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport belekeverjük, majd kevergetés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot desszertpoharakba töltjük és hűlni hagyjuk.
Mandarinöntet:
A mandarint szűrőn lecsöpögtetjük, közben 100 ml folyadékot felfogunk. A mandarint pürésítjük, a keményítőt 2 evőkanál folyadékkal kikeverjük. A maradék folyadékot edényben felforraljuk, belekeverjük a kikevert keményítőt, és még egyszer röviden felforraljuk. Belekeverjük a mandarinpürét és a narancslikőrt, majd hagyjuk kihűlni.
Marcipán-rakéták:
A marcipánt ételfestékkel tetszőlegesen megszínezzük, majd elfelezzük. Az egyik felét kb. 6 egyforma méretű golyóvá formázzuk, a másik felét kb. 6 hengerré. A golyókat a két tenyerünk között kúppá formázzuk. Hurkapálcikákra rakétáknak felszúrunk 1-1 kúpot és hengert. Tetszés szerint dekortollal rajzolhatunk rá egy spirált, és dekorálhatjuk süteménydísszel. A marcipánba szúrhatunk gyújtózsinórnak 1-1 szeletelt mandulát.
A mandarinöntetet átkeverjük és a kihűlt pudingon egyenletesen elosztjuk, majd a desszertet a marcipán-rakétákkal díszítjük.
Tippek:
A desszertet tölthetjük kb. 15 „pálinkáspohárba” is.
Karácsonyi díszítéshez készítsünk marcipánfigurákat. Mélyhűtő tasakban nyújtsuk ki a marcipánt kb. 1 cm vastagságúra, süteménykiszúróval szúrjunk ki 6 marcipánfigurát, tetszőlegesen díszítsük, rajzoljuk meg, és hurkapálcika segítségével szúrjuk bele a desszertbe.
A Marcipánpuding mandarinöntettel desszert csokoládépudinggal is nagyon ízletes!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?