Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Madártej

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Madártejhez:

4 darab tojásfehérje (M-es)
800 ml tej
4 darab tojássárgája (M-es)
100 g porcukor
1 csipet só

Díszítéshez:

kevés őrölt fahéj

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Madártej desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton elkezdjük felverni. Amikor már keményedik a hab, hozzáadunk 20 g porcukrot és a vanillincukrot, majd közepesen kemény habbá verjük.

A tejet a vanília aromával felforraljuk. Visszavesszük alatta a lángot, és két kanál segítségével tetszőleges méretű tojáshab galuskákat szaggatunk a tejbe. Lefedjük, fedő alatt kb. 2-3 percet főzzük, majd óvatosan megfordítjuk a galuskákat, és fedő nélkül további kb. 2 percet főzzük. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük.

A tojássárgájákat a többi cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük. A lábasból egy kevés tejjel kikeverjük, majd az egészet a lábasba csorgatjuk a többi tejhez. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. A habgaluskákat a madártej tetejére helyezzük, és tálalásig behűtjük.

A behűtött madártejet desszertes tálkákba merjük a habgaluskákkal együtt, és kevés őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk.

Tipp:

Kakaóporral, fahéjjal megszórva, csokoládé vagy karamellöntettel, fagylalttal is gazdagíthatjuk a Madártej desszertet.
A Madártej klasszikus édes desszert, mely forrón és behűtve is kínálható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!