Maci palacsinta
Hozzávalók
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A tasak tartalmát a kimért 300 ml tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd 10-12 darab kb. 7,5-8 cm átmérőjű, valamint 20-24 darab kb. 3-3,5 cm átmérőjű palacsintát sütünk a masszából. (1 macihoz 1 nagy és 2 kicsi palacsintára lesz szükségünk.) A tésztát a serpenyőbe adagoljuk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A kis Maci palacsinta sütik felét kettévágjuk, ezek lesznek a macik fülei. Összeállítjuk a macifejeket: egy nagy palacsinta a fej, egy kicsi az orr, a félbevágottakból pedig kialakítjuk a füleket. Végül dekor tollal megrajzoljuk a pofijukat. Melegen tálaljuk.
Tipp:
A Maci palacsinta desszert ízlés szerint tovább gazdagítható karamell és/vagy csokoládéöntettel is, nyári időszakban fagylalttal, sorbettel tálalható.
Maci palacsinta
Hozzávalók
kb. 10-12 darab elkészítéséhez
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tasak tartalmát a kimért 300 ml tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd 10-12 darab kb. 7,5-8 cm átmérőjű, valamint 20-24 darab kb. 3-3,5 cm átmérőjű palacsintát sütünk a masszából. (1 macihoz 1 nagy és 2 kicsi palacsintára lesz szükségünk.) A tésztát a serpenyőbe adagoljuk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A kis Maci palacsinta sütik felét kettévágjuk, ezek lesznek a macik fülei. Összeállítjuk a macifejeket: egy nagy palacsinta a fej, egy kicsi az orr, a félbevágottakból pedig kialakítjuk a füleket. Végül dekor tollal megrajzoljuk a pofijukat. Melegen tálaljuk.
Tipp:
A Maci palacsinta desszert ízlés szerint tovább gazdagítható karamell és/vagy csokoládéöntettel is, nyári időszakban fagylalttal, sorbettel tálalható.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?