Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kukoricadarás prósza

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 20x30 cm):

zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

500 ml tej
250 g kukoricadara
3 darab tojás (M-es)
150 g cukor
330 g (1 nagy doboz) kefir
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Tálaláshoz:

baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kikenjük zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tejet egy lábasba öntjük, felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és jól elkeverjük benne a kukoricadarát. Lefedjük, és 30 percet állni hagyjuk, hogy a kukoricadara megszívja magát.

Közben a tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral és a vanillincukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat is.

A pihentetett darához konyhai robotgéppel (habverő) hozzákeverjük a tojássárgájás keveréket, majd a kefirt és a sütőport. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Ha szükséges, a sütési idő 2. felében a süteményt alufóliával letakarjuk.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva, baracklekvárral tálaljuk.

Tipp:

A tésztába 100 g rumba áztatott mazsolát is keverhetünk.
Kukoricadarás prósza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
80 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!