Kukoricadarás prósza
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejet egy lábasba öntjük, felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és jól elkeverjük benne a kukoricadarát. Lefedjük, és 30 percet állni hagyjuk, hogy a kukoricadara megszívja magát.
Közben a tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral és a vanillincukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat is.
A pihentetett darához konyhai robotgéppel (habverő) hozzákeverjük a tojássárgájás keveréket, majd a kefirt és a sütőport. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Ha szükséges, a sütési idő 2. felében a süteményt alufóliával letakarjuk.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva, baracklekvárral tálaljuk.
Tipp:
Kukoricadarás prósza
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejet egy lábasba öntjük, felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és jól elkeverjük benne a kukoricadarát. Lefedjük, és 30 percet állni hagyjuk, hogy a kukoricadara megszívja magát.
Közben a tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral és a vanillincukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat is.
A pihentetett darához konyhai robotgéppel (habverő) hozzákeverjük a tojássárgájás keveréket, majd a kefirt és a sütőport. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Ha szükséges, a sütési idő 2. felében a süteményt alufóliával letakarjuk.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva, baracklekvárral tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?