Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Képviselőfánk-fenyő sült alma töltelékkel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

kevés zsiradék
sütőpapír

Sült alma töltelékhez:

30 g mazsola
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
600 g alma
3 evőkanál citromlé
50 g cukor
200 ml almalé
1 teáskanál őrölt fahéj
25 g szeletelt mandula

Tésztához:

150 ml víz
30 g vaj vagy margarin
1 csipet só
100 g búzaliszt
kb. 4 darab tojás (M-es)
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál szeletelt mandula

Tejszínes töltelékhez:

300 ml hideg habtejszín
1 evőkanál cukor

Díszítéshez:

kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mazsolát az aromával kis tálkába tesszük, és állni hagyjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Sült alma töltelék:
Az almát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Az almakockákat, a citromlevet és a cukrot edénybe tesszük, és kb. 5 percig közepes hőmérsékleten pároljuk. A pudingport az almalével simára keverjük, a beáztatott mazsolával együtt hozzáadjuk az almás masszához, és az egészet kevergetés közben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a fahéjat és a mandulát, és hagyjuk kihűlni.

Égetett tészta:
A vizet vajjal vagy margarinnal és sóval kis edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről. A lisztet a keményítővel összekeverjük, és egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó kevergetés közben felforrósítjuk („megégetjük”), és keverőtálba öntjük. A 3 tojást egymás után konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton a tésztába beledolgozzuk. Az utolsó tojást habverővel felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, hogy erősen csillogjon, és ne ragadjon a dagasztóspirálhoz. A sütőport majd csak a hideg tésztába keverjük. Habzsák segítségével kb. 20 tésztakupacot nyomunk a tepsibe. Mandulával megszórjuk, kicsit megnyomkodjuk, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Rögtön sütés után a képviselőfánkoknak levágjuk a tetejét és rácson hűlni hagyjuk.

Tejszínes töltelék:
A tejszínt az aromával és a cukorral keményre felverjük. Először az almatölteléket, majd a tejszínt a fánkok alsó felén elosztjuk. Rátesszük a tetejét, és kicsit megnyomkodjuk.

Díszítés:
A képviselőfánkokat egy lapon fenyőformában felállítjuk. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

Tippek:

A töltelék nélküli képviselőfánk jól fagyasztható. Felengedés után kb. 5 percig sütési hőmérsékleten megsütjük.
A képviselőfánkot csak röviddel fogyasztás előtt töltjük meg, így ropogós marad.
A tejszínhabhoz adhatunk kb. 1,5 tasak Dr. Oetker Habfixet is, hogy a hab tartósabb legyen.
Képviselőfánk-fenyő sült alma töltelékkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!