Karácsonyi sütemény mézes kekszházikókkal
Hozzávalók
Tepsihez (25x30 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Házikókhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a kakaóval, a sütőporral és a fűszerekkel összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a masszába. Az olvasztott margarint rövid idő alatt szintén belekeverjük. A tésztát elkenjük a tepsiben, és a süteményt a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteménylapot a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A süteménylapot nagy tálcára borítjuk, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, és az áfonyalekvárt elkenjük rajta.
Krém:
A tejszínt a zselatin fixekkel keményre felverjük. A túrót keverőtálba tesszük, belekeverjük a cukrot és az aromát. A tejszínt óvatosan belekeverjük a túrókrémbe. 3 púpozott evőkanál krémet csillagcsöves habzsákba töltünk, és hűtőszekrénybe tesszük. A krémet elkenjük az áfonyatölteléken, és a süteményt legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Házikók:
A porcukrot, annyi vízzel keverjük ki, hogy kissé folyós állagot kapjunk. A keksz rövid oldalaira nyomjuk a cukormázat (1. kép), és 2 kekszet állítunk rá a tetőnek. A két kekszet a tetején cukormázzal összeragasztjuk. Egy kevés cukormázat óvatosan a tető oldalaira nyomunk, és hagyjuk lefolyni. Azonnal rászórjuk a dekorcukrokat, majd a cukormázat hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A házikókat a krémre tesszük. Habzsákkal 2-3 kupacot nyomunk egymásra a fenyőnek (2. kép). A süteményt és a fenyőket a maradék dekorral díszítjük.
Tipp:
Karácsonyi sütemény mézes kekszházikókkal
Hozzávalók
kb. 25 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (25x30 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Házikókhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a kakaóval, a sütőporral és a fűszerekkel összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a masszába. Az olvasztott margarint rövid idő alatt szintén belekeverjük. A tésztát elkenjük a tepsiben, és a süteményt a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteménylapot a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A süteménylapot nagy tálcára borítjuk, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, és az áfonyalekvárt elkenjük rajta.
Krém:
A tejszínt a zselatin fixekkel keményre felverjük. A túrót keverőtálba tesszük, belekeverjük a cukrot és az aromát. A tejszínt óvatosan belekeverjük a túrókrémbe. 3 púpozott evőkanál krémet csillagcsöves habzsákba töltünk, és hűtőszekrénybe tesszük. A krémet elkenjük az áfonyatölteléken, és a süteményt legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Házikók:
A porcukrot, annyi vízzel keverjük ki, hogy kissé folyós állagot kapjunk. A keksz rövid oldalaira nyomjuk a cukormázat (1. kép), és 2 kekszet állítunk rá a tetőnek. A két kekszet a tetején cukormázzal összeragasztjuk. Egy kevés cukormázat óvatosan a tető oldalaira nyomunk, és hagyjuk lefolyni. Azonnal rászórjuk a dekorcukrokat, majd a cukormázat hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A házikókat a krémre tesszük. Habzsákkal 2-3 kupacot nyomunk egymásra a fenyőnek (2. kép). A süteményt és a fenyőket a maradék dekorral díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?