Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi sütemény mézes kekszházikókkal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 25 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (25x30 cm):

kevés zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

75 g Rama margarin
5 darab tojás (M-es)
125 g cukor
1 csipet só
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
1 csapott kávéskanál őrölt szegfűszeg

Töltelékhez:

kb. 400 g áfonya lekvár

Krémhez:

800 ml hideg habtejszín
500 g étkezési túró (20%-os)
100 g cukor

Házikókhoz:

100 g porcukor
2-3 teáskanál víz
kb. 250 g Spekulatius keksz (fűszeres, mézes)
Dr. Oetker Dekorcukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához a margarint egy kis főzőedényben megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. A tepsit zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojást keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a kakaóval, a sütőporral és a fűszerekkel összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a masszába. Az olvasztott margarint rövid idő alatt szintén belekeverjük. A tésztát elkenjük a tepsiben, és a süteményt a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteménylapot a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A süteménylapot nagy tálcára borítjuk, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, és az áfonyalekvárt elkenjük rajta.

Krém:
A tejszínt a zselatin fixekkel keményre felverjük. A túrót keverőtálba tesszük, belekeverjük a cukrot és az aromát. A tejszínt óvatosan belekeverjük a túrókrémbe. 3 púpozott evőkanál krémet csillagcsöves habzsákba töltünk, és hűtőszekrénybe tesszük. A krémet elkenjük az áfonyatölteléken, és a süteményt legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Házikók:
A porcukrot, annyi vízzel keverjük ki, hogy kissé folyós állagot kapjunk. A keksz rövid oldalaira nyomjuk a cukormázat (1. kép), és 2 kekszet állítunk rá a tetőnek. A két kekszet a tetején cukormázzal összeragasztjuk. Egy kevés cukormázat óvatosan a tető oldalaira nyomunk, és hagyjuk lefolyni. Azonnal rászórjuk a dekorcukrokat, majd a cukormázat hagyjuk megszilárdulni.

Díszítés:
A házikókat a krémre tesszük. Habzsákkal 2-3 kupacot nyomunk egymásra a fenyőnek (2. kép). A süteményt és a fenyőket a maradék dekorral díszítjük.

Tipp:

A házikókat már előző nap elkészíthetjük, és kekszes dobozban tárolhatjuk.
A Karácsonyi sütemény mézes kekszházikókkal rendkívül látványos sütemény. az előre sütött, formázott kekszdarabokból házikókat építünk. A habzsákkal különböző formákat nyomunk a kekszlapokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!