Karácsonyi gyümölcskenyér
Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
A mazsolákat, a kandírozott gyümölcsöket, a citromhéjat és a fahéjat jól elkeverjük, majd a rummal meglocsoljuk, néhány órát (akár egy éjszakát) állni hagyjuk.
A kazetta sütőformát (25 x 11 cm) kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a whiskyvel néhányszor meglocsolgatjuk, és 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A lekvárt egy evőkanál vízzel elkeverve felhevítjük, majd a forró lekvárral a sütemény tetejét megkenjük.
Tipp:
A Karácsonyi gyümölcskenyér ízlés szerint egyéb, karácsonyi hangulatot kölcsönző fűszerekkel - csipetnyi őrölt szegfüszeg, szegfübors, ánizs, gyömbér - is ízesíthető.
Karácsonyi gyümölcskenyér
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A mazsolákat, a kandírozott gyümölcsöket, a citromhéjat és a fahéjat jól elkeverjük, majd a rummal meglocsoljuk, néhány órát (akár egy éjszakát) állni hagyjuk.
A kazetta sütőformát (25 x 11 cm) kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a whiskyvel néhányszor meglocsolgatjuk, és 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A lekvárt egy evőkanál vízzel elkeverve felhevítjük, majd a forró lekvárral a sütemény tetejét megkenjük.
Tipp:
A Karácsonyi gyümölcskenyér ízlés szerint egyéb, karácsonyi hangulatot kölcsönző fűszerekkel - csipetnyi őrölt szegfüszeg, szegfübors, ánizs, gyömbér - is ízesíthető.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?