Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kapucíner szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (18x25 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

6 darab tojás (M-es)
150 g cukor
150 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál instant kávépor

Krémhez:

600 ml tej
250 g vaj vagy margarin
200 g porcukor
4 evőkanál tej
2 púpozott teáskanál instant kávépor

Tetejére:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Két tepsit kikenünk zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A vanillincukorral összekevert cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és az instant kávéporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát kettéosztjuk, a tepsikbe simítjuk, és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztalapokat deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róluk a sütőpapírt. Ha szükséges, a tésztalapok tetejét egyenesre vágjuk.

Krém:
500 ml tejet egy lábasban felteszünk forrni. A többi tejben simára keverjük a pudingport, a tejhez csorgatjuk, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.

A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot és a pudingot. A krémet kettéosztjuk.

1 evőkanál felmelegített tejben simára keverjük az instant kávé felét, és az egyik adag krémhez keverjük. A maradék 3 evőkanál felmelegített tejben simára keverjük a többi instant kávét és a kakaóport, majd a másik adag krémhez keverjük.

Összeállítás:
Egy tálcára tesszük az első tésztalapot, és sütőkeretet helyezünk köré. Egyenletesen rákenjük a kávés krémet, majd ráhelyezzük a második tésztalapot. Megkenjük a kakaós-kávés krémmel, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

A tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük. A sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és tálalásig visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a süteményt.

Tipp:

Dr. Oetker fehércsokoládés pudinggal is elkészíthetjük.
A Kapucíner szelet receptje 12 szelet sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
80 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!