Gyümölcsös kuglóf
Hozzávalók
kb. 16 szelethez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés
A mandulát és a pisztáciát egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt magokat apróra törjük, néhány kanállal a díszítéshez félreteszünk belőle. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk.
A kuglóf sütőformát (22 cm átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc
A megsült kuglófot 10 percig a formában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Alternatív elkészítés
A Gyümölcsös kuglóf sütemény tetejét ízlés szerint csokoládéöntettel, karamellöntettel díszíthetjük.
A kuglófot hagyományos módon porcukorral, lekvárral tálalhatjuk desszertként.
Gyümölcsös kuglóf
Hozzávalók
kb. 16 szelethez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A mandulát és a pisztáciát egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt magokat apróra törjük, néhány kanállal a díszítéshez félreteszünk belőle. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk.
A kuglóf sütőformát (22 cm átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc
A megsült kuglófot 10 percig a formában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Alternatív elkészítés
A Gyümölcsös kuglóf sütemény tetejét ízlés szerint csokoládéöntettel, karamellöntettel díszíthetjük.
A kuglófot hagyományos módon porcukorral, lekvárral tálalhatjuk desszertként.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?