Francia krémes Dr. Oetker Házi Krémes krémből
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Tejszínhabhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mázhoz:
A karamell mázhoz a cukrot egy lábosban kevés vízzel olvasszuk össze és karamellizáljuk. A kávét a tejjel és a liszttel keverjük össze és adjuk a karamellizált cukorhoz és folyamatos keverés mellett, alacsonyabb hőfokon sürítsük be (kb. 10-15 perc). Vegyük le a tűzhelyről keverjük hozzá a margarint és hagyjuk hűlni. Mikor már langyosra hűlt öntsük a tésztalapra, simítsuk el, és hagyjuk teljesen megdermedni, majd a tésztalapot vágjuk 12 egyforma darabra.
Krém:
A 800 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a Dr. Oetker Házi Krémes krémport és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük.
Az egyik megsült tésztalapot egy tálcára fektetjük és sütőkeretet helyezünk köré (helyette magas falú tepsit is használhatunk). A krémet a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk.
Hab:
A habtejszínt a cukorral és a habfixálóval keményre verjük, majd a krém tetejére halmozzuk és elsimítjuk, majd a mázzal fedett 12 tésztadarabot a tejszínhab tetején elosztjuk. Tálalásig (min. 1 órára) hűtőszekrénybe helyezzük.
Francia krémes Dr. Oetker Házi Krémes krémből
Hozzávalók
12 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Mázhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mázhoz:
A karamell mázhoz a cukrot egy lábosban kevés vízzel olvasszuk össze és karamellizáljuk. A kávét a tejjel és a liszttel keverjük össze és adjuk a karamellizált cukorhoz és folyamatos keverés mellett, alacsonyabb hőfokon sürítsük be (kb. 10-15 perc). Vegyük le a tűzhelyről keverjük hozzá a margarint és hagyjuk hűlni. Mikor már langyosra hűlt öntsük a tésztalapra, simítsuk el, és hagyjuk teljesen megdermedni, majd a tésztalapot vágjuk 12 egyforma darabra.
Krém:
A 800 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a Dr. Oetker Házi Krémes krémport és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük.
Az egyik megsült tésztalapot egy tálcára fektetjük és sütőkeretet helyezünk köré (helyette magas falú tepsit is használhatunk). A krémet a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk.
Hab:
A habtejszínt a cukorral és a habfixálóval keményre verjük, majd a krém tetejére halmozzuk és elsimítjuk, majd a mázzal fedett 12 tésztadarabot a tejszínhab tetején elosztjuk. Tálalásig (min. 1 órára) hűtőszekrénybe helyezzük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
2023. November. 04. 21:15
2023. November. 23. 14:46
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?