Csillag 1
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Francia krémes Dr. Oetker Házi Krémes krémből

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

800 ml tej

Mázhoz:

400 ml tej
180 g porcukor
2 evőkanál víz
fél teáskanál instant kávé
1 evőkanál finomliszt
50 g margarin

Tejszínhabhoz:

500 ml hideg habtejszín
2 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük a csomagolásból, a hosszanti oldala mentén két egyforma részre vágunk és mindkét lapot kb. 25x30 cm-re nyújtjuk. A lapokat tepsibe helyezzük, több helyen megbökdössük és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!


Mázhoz:
A karamell mázhoz a cukrot egy lábosban kevés vízzel olvasszuk össze és karamellizáljuk. A kávét a tejjel és a liszttel keverjük össze és adjuk a karamellizált cukorhoz és folyamatos keverés mellett, alacsonyabb hőfokon sürítsük be (kb. 10-15 perc). Vegyük le a tűzhelyről keverjük hozzá a margarint és hagyjuk hűlni. Mikor már langyosra hűlt öntsük a tésztalapra, simítsuk el, és hagyjuk teljesen megdermedni, majd a tésztalapot vágjuk 12 egyforma darabra.

Krém:
A 800 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a Dr. Oetker Házi Krémes krémport és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük.
Az egyik megsült tésztalapot egy tálcára fektetjük és sütőkeretet helyezünk köré (helyette magas falú tepsit is használhatunk). A krémet a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk.

Hab:
A habtejszínt a cukorral és a habfixálóval keményre verjük, majd a krém tetejére halmozzuk és elsimítjuk, majd a mázzal fedett 12 tésztadarabot a tejszínhab tetején elosztjuk. Tálalásig (min. 1 órára) hűtőszekrénybe helyezzük.
A Francia krémes előkészített hozzávalókból gyorsan készíthető klasszikus sütemény.

Hozzászólások

S
Schneider Pálné
Dátum 2023. November. 04. 21:15
Üdvözlöm! Kérem aki feltette a receptet lehetett volna körültekintőbb,figyelmesebb! A máz hozzávalóinál 400ml tejet ír azaz /400ml az 4dl/ vagy netán nincsen tisztában a mértékegységekkel? Igaz csak egy nulla a külömbség! Mert így a recept alapján egy híg lötty lett az egész máz! Ki kellett dobni!
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2023. November. 23. 14:46
Kedves Schneider Pálné! Köszönjük, hogy észrevételét megosztotta velünk. A mázhoz 400 ml tej szükséges, nem történt elírás. A máz elkészítésének a leírását módosítottuk, pontosítottuk, ugyanis a besűrítés kb. 10-15 percig is eltarthat. A kellemetlenségért elnézését kérjük! Üdvözlettel: A Sütnijó! csapata

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!