Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Flódni

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsikhez (30x40 cm és 20x30 cm):

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
250 g vaj vagy margarin
50 g cukor
3 darab tojássárgája (M-es)
kb. 120 ml hideg víz

Almás töltelékhez:

1 kg alma
80 g porcukor
80 g mazsola
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál őrölt fahéj
2-3 evőkanál zsemlemorzsa

Diós töltelékhez:

200 g darált dió
100 g porcukor
100 ml víz

Mákos töltelékhez:

200 g darált mák
80 g porcukor
120 ml víz

Szilvás töltelékhez:

kb. 400 g sűrű szilvalekvár

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsiket sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztben elkeverjük az élesztőt, és hozzámorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgájákat és a vizet, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává összedolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.

Almás töltelék:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kissé kinyomkodjuk. Egy lábasba tesszük a mazsolával, a citromlével és a fahéjjal, majd közepes lángon, kevergetve puhára pároljuk. Végül annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, amennyi felszívja az összes nedvességet. Hagyjuk kihűlni.

Diós töltelék:
A darált diót, a porcukrot és a citromhéjat egy lábasban összekeverjük, hozzáöntjük a vizet, és pár perc alatt összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.

Mákos töltelék:
A darált mákot, a porcukrot és a narancshéjat egy lábasban összekeverjük, hozzáöntjük a vizet, és pár perc alatt összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen mindet 20x30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. 3 darabot sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40 cm) helyezünk, villával megszurkáljuk, a sütő középső részébe toljuk, és világos aranyszínűre sütjük.

Sütési idő: kb. 6-8 perc

Összeállítás:
Az előkészített tepsibe (20x30 cm) egy nyers tésztalapot helyezünk, megszurkáljuk villával, és elsimítjuk rajta a mákos töltelékkel. Erre egy sült tésztalapot helyezünk, amelyen elsimítjuk a diós tölteléket. Ráhelyezünk megint egy sült tésztalapot, és elsimítjuk rajta az almás tölteléket. Rátesszük az utolsó sült tésztalapot, és elkenjük rajta a lekvárt. Végül ráhelyezzük az utolsó nyers tésztalapot, lekenjük a kevés hideg vízzel elkevert tojássárgájával és megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben, sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A legjobb, ha szeletelés előtt egy éjszakát pihentetjük a süteményt.
Flódni

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!