Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-kókuszos álom

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

6 adag elkészítéséhez

Eperpüréhez:

400 g eper
1 evőkanál citromlé

Kókuszos krémhez:

150 g kókuszgolyó (pl. Raffaello)
200 ml hideg habtejszín
300 ml hideg tej

Díszítéshez:

mentalevelek vagy citromverbéna

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Eperpüré:
Az epret megmossuk, kb. 6 darabot elfelezünk és félreteszünk a díszítéshez. A megmaradt epret megtisztítjuk, és a felét kis darabokra vágjuk, a másik felét botmixerrel pürésítjük. Az eperdarabokat belekeverjük a pürébe, majd vanillincukorral és citromlével ízesítjük.

Kókuszos krém:
Kb. 6 kókuszgolyót elfelezünk, és a díszítéshez félretesszük. A megmaradt golyókat durvára aprítjuk. A tejszínt keményre felverjük. A tejet keverőpohárba töltjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A tejszínt és a felaprított kókuszgolyót óvatosan belekeverjük.
A krém felét a desszertpoharakban elosztjuk. Először az eperpürét, majd a maradék krémet tesszük rá. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A desszertet a felezett eprekkel, kókuszgolyóval és mentalevelekkel díszítjük.

Tipp:

Szezontól függően használhatunk fagyasztott epret is.
Az Epres-kókuszos álom kivételes ízharmóniában egyesülve kényezteti vendégeink ízlését.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!