Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres boszorkányhab

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Habhoz:

3 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
50 g cukor

Eperszószhoz:

300 g eper
30 g porcukor

Díszítéshez:

10 g szeletelt mandula

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 50 g-ot félreteszünk belőle a díszítéshez. A mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd azonnal egy hideg tányérra tesszük, és hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral vízgőz felett, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük.
250 g epret pürésítünk, hozzákeverjük a porcukrot és a citromhéjat.

A habot és az eperpürét felváltva 4 darab desszertes pohárba rétegezzük. Tetejüket a félretett, cikkekre vágott eperrel és a pirított mandulával díszítjük, tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

A gyümölcspürét ízlés szerint kis fahéjjal ízesíthetjük.
Az Epres boszorkányhab dekoratív délutáni vagy vendégváró finomság, mely a laktóz-, glutén- és tejmentes étrendnek is megfelelő összetevőkből készül.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!