Desszert-bár
Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
Az étcsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis ecset segítségével vékonyan megkenjük a tölcsérek peremét és felső részét (kívül és belül) az olvasztott csokoládéval. A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, ha szükséges, felszeleteljük. A kekszeket, ha szükséges, feldaraboljuk. Az előkészített gyümölcsöket, kekszeket és egyéb édességeket kis tálkákba tesszük.
Elkészítés:
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük (10 mm Ø). Habzsák helyett fagyasztótasakba is tehetjük, amelynek az egyik sarkát levágjuk. A krémet szétosztjuk a fagylaltos tölcsérekben. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük a pohárkrém desszertet.
Tálalás:
A fagylaltos tölcsérekből és a kis tálkákból kialakítjuk a desszert-bárt. A krémmel megtöltött tölcséreket mindenki ízlés szerint dekorálhatja az előkészített gyümölcsökkel és édességekkel.
Tipp:
A Desszert-bár pohárkrém csokoládé és karamellöntettel is gazdagítható.
Desszert-bár
Hozzávalók
kb. 16 adag elkészítéséhez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az étcsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis ecset segítségével vékonyan megkenjük a tölcsérek peremét és felső részét (kívül és belül) az olvasztott csokoládéval. A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, ha szükséges, felszeleteljük. A kekszeket, ha szükséges, feldaraboljuk. Az előkészített gyümölcsöket, kekszeket és egyéb édességeket kis tálkákba tesszük.
Elkészítés:
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük (10 mm Ø). Habzsák helyett fagyasztótasakba is tehetjük, amelynek az egyik sarkát levágjuk. A krémet szétosztjuk a fagylaltos tölcsérekben. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük a pohárkrém desszertet.
Tálalás:
A fagylaltos tölcsérekből és a kis tálkákból kialakítjuk a desszert-bárt. A krémmel megtöltött tölcséreket mindenki ízlés szerint dekorálhatja az előkészített gyümölcsökkel és édességekkel.
Tipp:
A Desszert-bár pohárkrém csokoládé és karamellöntettel is gazdagítható.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?