Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csoki mousse

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

200 ml tej
5 g (fél csomag) Dr. Oetker Őrölt zselatin
200 g étcsokoládé
50 g cukor
400 ml hideg habtejszín

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tejet edénybe öntjük, majd a tejbe a zselatint 5 percre beáztatjuk. A csokoládét durvára aprítjuk. A zselatint közepes hőfokon habverővel kevergetés közben feloldjuk (nem forraljuk), és hozzáadjuk a cukrot. A csokoládét szintén hozzáadjuk, és folyamatos keverés mellett a tejben felolvasztjuk. A csokis tejet keverőtálba öntjük, és kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A tejszínt kemény habbá felverjük, és a csokis tejhez óvatosan hozzákeverjük. A masszát lapos felfújtformába (kb. 32x19 cm) öntjük, és éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt a mousse-ból fagylaltadagoló kanállal golyókat vagy evőkanál segítségével halmokat formázunk, és tányérokon elosztjuk. Ízlés szerint Dr. Oetker tortadarával díszíthetjük.

Variációk:
Mousse amaretti keksszel
40 g amaretti kekszet durvára aprítunk, és óvatosan belekeverjük a mousse-ba. A mousse-t tálalás előtt keményre felvert tejszínhabbal és amaretti keksszel körítjük.

Karácsonyi csoki-mousse
½-1 teáskanál mézeskalács fűszert belekeverünk a keményre felvert tejszínhabba. A mousse-t ízlés szerint tálalhatjuk rumban eltett gyümölcsökkel.

Mousse mangó-öntettel
1 érett mangót meghámozunk, elfelezzük, a gyümölcs húsát levágjuk a magjáról, pürésítjük, kevés narancslével sűrű szósszá keverjük, majd 1 ek citromlével, kevés vanillincukorral és cukorral ízesítjük. A szószt a mousse mellé tálaljuk.


Mousse fehér csoki öntettel
100 g fehér csokit 125 g habtejszínnel kis edényben alacsony hőfokon selymes krémmé keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A szószt a mousse mellé tálaljuk, és ízlés szerint megszórhatjuk aprított pisztáciával.

Tipp:

Elkészíthetjük a mousse-t még 2 evőkanál konyak vagy rum hozzáadásával is.
A Csoki mousse viszonylag gyorsan elkészíthető desszertkrém.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!