Csípős hot-dog-kuglóf
Hozzávalók
Kuglófformához (16 cm Ø) vagy kuglófformához (18 cm Ø):
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
A kuglófformát zsiradékkal kikenjük. A jalapeñot lecsöpögtetjük, és durva kockákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot 10 percig a formában hagyjuk, majd kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni vagy melegen tálaljuk.
Tippek:
Tálaljunk hozzá remoulade mártást, esetleg egyéb tartárjellegű, vagy csípős mártogatóst, csatnit.
A pikáns ízű kuglóf fagyasztható.
Csípős hot-dog-kuglóf
Hozzávalók
kb. 10 szelet elkészítéséhez
Kuglófformához (16 cm Ø) vagy kuglófformához (18 cm Ø):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kuglófformát zsiradékkal kikenjük. A jalapeñot lecsöpögtetjük, és durva kockákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot 10 percig a formában hagyjuk, majd kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni vagy melegen tálaljuk.
Tippek:
Tálaljunk hozzá remoulade mártást, esetleg egyéb tartárjellegű, vagy csípős mártogatóst, csatnit.
A pikáns ízű kuglóf fagyasztható.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?