Csíkos szelet
Hozzávalók
Kakaós réteghez:
Vaníliás-citromos réteghez:
Piros réteghez:
Elkészítés
Elkészítés:
A tejfölt összekeverjük a porcukorral. Közben 6 db (1 csomag) lapzselatint 5 percre hideg vízbe áztatunk, majd kinyomkodjuk. A tejet egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a kakaóport, majd a zselatinlapokat, és folyamatos keverés mellett felmelegítjük (nem forraljuk). Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük egy kevéssel a tejfölös keverékből, majd apránként a többihez adjuk. A masszát vízzel kiöblített, magas falú tepsibe (25x18 cm) öntjük, és hűtőbe tesszük dermedni.
Vaníliás-citromos réteg:
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, a vanillincukorral és a citromhéjjal. Közben 6 db (1 csomag) lapzselatint 5 percre hideg vízbe áztatunk, majd kinyomkodjuk. A maradék tejet egy kis lábasba öntjük, beletesszük a zselatinlapokat, és folyamatos keverés mellett felmelegítjük (nem forraljuk). Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük egy kevéssel a tejfölből, majd apránként a többihez adjuk. A masszát hagyjuk kicsit hűlni, majd a megdermedt kakaós rétegre öntjük, és visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Piros réteg:
A tasak tartalmát egy főzőedényben kézi habverő segítségével, 300 ml vízzel jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről. (Ha tovább forraljuk, a kész gyümölcskocsonya állaga lágyabb lesz.) Néhányszor átkeverjük, ha szükséges, a tetejéről eltávolítjuk a habot. Amint a gyümölcskocsonya állaga sűrűsödni kezd, óvatosan a megdermedt vaníliás-citromos rétegre csorgatjuk. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Tipp:
Csíkos szelet
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kakaós réteghez:
Vaníliás-citromos réteghez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejfölt összekeverjük a porcukorral. Közben 6 db (1 csomag) lapzselatint 5 percre hideg vízbe áztatunk, majd kinyomkodjuk. A tejet egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a kakaóport, majd a zselatinlapokat, és folyamatos keverés mellett felmelegítjük (nem forraljuk). Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük egy kevéssel a tejfölös keverékből, majd apránként a többihez adjuk. A masszát vízzel kiöblített, magas falú tepsibe (25x18 cm) öntjük, és hűtőbe tesszük dermedni.
Vaníliás-citromos réteg:
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, a vanillincukorral és a citromhéjjal. Közben 6 db (1 csomag) lapzselatint 5 percre hideg vízbe áztatunk, majd kinyomkodjuk. A maradék tejet egy kis lábasba öntjük, beletesszük a zselatinlapokat, és folyamatos keverés mellett felmelegítjük (nem forraljuk). Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük egy kevéssel a tejfölből, majd apránként a többihez adjuk. A masszát hagyjuk kicsit hűlni, majd a megdermedt kakaós rétegre öntjük, és visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Piros réteg:
A tasak tartalmát egy főzőedényben kézi habverő segítségével, 300 ml vízzel jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről. (Ha tovább forraljuk, a kész gyümölcskocsonya állaga lágyabb lesz.) Néhányszor átkeverjük, ha szükséges, a tetejéről eltávolítjuk a habot. Amint a gyümölcskocsonya állaga sűrűsödni kezd, óvatosan a megdermedt vaníliás-citromos rétegre csorgatjuk. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?