Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Anyák napi muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tészta:

125 ml napraforgóolaj
125 ml tej
1 darab tojás (M-es)

A díszítéshez:

kb. 25 g porcukor
1 teáskanál víz
piros ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Anyák napi muffin sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffin-papírokat a tepsibe tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. Ezt követően a tésztához keverjük a dobozban lévő csokoládédarabokat is. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk az előkészített formákban. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat kivesszük a tepsiből és a formákban rácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A fondantot félbe vágjuk, az egyik felét nylon zacskóba csomagolva, légmentesen lezárva, további felhasználásig a hűtőbe tároljuk. A másik felét egy felvágott mélyhűtő tasak oldalai között vékonyra nyújtjuk és recés szélű kerek kiszúró segítségével (ø 7 mm) kb. 12 tallért kiszúrunk. A fondant-tallérokat rátesszük a muffinokra és finoman rányomkodjuk. Fogpiszkáló segítségével díszítésként kis pontokat szúrunk a tallérok szélébe.

25 g porcukrot vízzel ragacsos masszává keverünk, és ételszínezékkel rózsaszínűre színezzük, majd kis mélyhűtő tasakba vagy kis papír-nyomózsákba tesszük. A tasak egyik csücskén kicsi lyukat vágunk, és 4 muffinra ráírjuk a „M A M A” betűket. Néhány muffinra zsinórt rajzolunk a zászlócskákhoz. A maradék fondantból leveszünk 3 diónagyságú adagot és az ételszínezékkel 3 különböző színárnyalatban rózsaszínűre színezzük. Ha ragadna, némi porcukrot gyúrjunk bele. A fondantot egy felvágott mélyhűtő tasak oldalai között kinyújtjuk és késsel kis háromszögeket vágunk ki belőle (a zászlócskákhoz). Ezeket a zsinórokhoz tesszük. A rózsa-dekorációhoz fehér fondantból egy nem túl vékony zsinórt formázunk, laposra nyomkodjuk, végül mint egy csigát, rózsaformává feltekerjük. Ezeket rátesszük a z Anyák napi muffin sütemény tetejére.

Tippek:

Tetszés szerint további dekor-termékekkel is díszíthetjük a sütemény tetejét.
Tálaljuk az Anyák napi muffin sütiket különböző színű muffin-papírokban.
Az Anyák napi muffin kreatívan dekoráéható édes sütemény jeles napokra, hagyományos családi ünnepekre készíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!