Anyák napi epertorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (20 cm Ø):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt belekeverjük a vanillincukorral összekevert cukrot, és további 2 percig felverjük. Belekeverünk egy teáskanál piros ételszínezéket. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Szintén röviden belekeverjük a vajat. A tésztát a formába töltjük, és elkenjük. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét leválasztjuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral borított sütőrácsra fordítjuk, és hagyjuk kihűlni. Lehúzzuk a sütőpapírt, a tortalapot visszafordítjuk, és vízszintesen kétszer átvágjuk. A legalsó lapot tortatálra fektetjük.
Krém:
Az epret megmossuk. megtisztítjuk, és néhány kisebb epret félreteszünk. A többi epret finomra kockázzuk. A tejszínt a zselatin fix-szel a csomagoláson található leírás szerint keményre felverjük. A mascarponet, a porcukrot és a citromlevet keverőtálban összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. A krém ¾ részét nagylyukú habzsákba (15 mm Ø) töltjük, az eperkockákat óvatosan belekeverjük a maradék krémbe.
Töltelék:
A tortalap szélére a világos krémből halmokat nyomunk. Az eperkrém felét a piskótalapra adagoljuk, és elkenjük. Rátesszük a középső tortalapot, és a külső peremére halmokat nyomunk. A maradék eperkrémet elsimítjuk a tortalapon. Rátesszük az utolsó tortalapot. A világos krémmel a torta tetejére halmokat nyomunk, majd a tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
4 szív alakú bonbont egy-egy fogpiszkálóra szúrunk, és dekortollal díszítjük (pl. „ANYA” felirattal). A szívószálakból akkora darabokat vágunk le, amik kicsit rövidebbek a fogpiszkálónál, és a fogpiszkálót a szívószálon keresztül a tortába szúrjuk. A maradék eprekbe a szár részénél éket vágunk ki úgy, hogy „szívek” keletkezzenek, és a tortát ezekkel az eprekkel és további bonbonokkal díszítjük.
Tipp:
Anyák napi epertorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (20 cm Ø):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt belekeverjük a vanillincukorral összekevert cukrot, és további 2 percig felverjük. Belekeverünk egy teáskanál piros ételszínezéket. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Szintén röviden belekeverjük a vajat. A tésztát a formába töltjük, és elkenjük. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét leválasztjuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral borított sütőrácsra fordítjuk, és hagyjuk kihűlni. Lehúzzuk a sütőpapírt, a tortalapot visszafordítjuk, és vízszintesen kétszer átvágjuk. A legalsó lapot tortatálra fektetjük.
Krém:
Az epret megmossuk. megtisztítjuk, és néhány kisebb epret félreteszünk. A többi epret finomra kockázzuk. A tejszínt a zselatin fix-szel a csomagoláson található leírás szerint keményre felverjük. A mascarponet, a porcukrot és a citromlevet keverőtálban összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. A krém ¾ részét nagylyukú habzsákba (15 mm Ø) töltjük, az eperkockákat óvatosan belekeverjük a maradék krémbe.
Töltelék:
A tortalap szélére a világos krémből halmokat nyomunk. Az eperkrém felét a piskótalapra adagoljuk, és elkenjük. Rátesszük a középső tortalapot, és a külső peremére halmokat nyomunk. A maradék eperkrémet elsimítjuk a tortalapon. Rátesszük az utolsó tortalapot. A világos krémmel a torta tetejére halmokat nyomunk, majd a tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
4 szív alakú bonbont egy-egy fogpiszkálóra szúrunk, és dekortollal díszítjük (pl. „ANYA” felirattal). A szívószálakból akkora darabokat vágunk le, amik kicsit rövidebbek a fogpiszkálónál, és a fogpiszkálót a szívószálon keresztül a tortába szúrjuk. A maradék eprekbe a szár részénél éket vágunk ki úgy, hogy „szívek” keletkezzenek, és a tortát ezekkel az eprekkel és további bonbonokkal díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?