Almáspite pohárban
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Almakompóthoz:
Túrókrémhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk. A morzsát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A morzsát a sütőpapíron sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Almakompót:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nyolcadoljuk, majd kis darabokra vágjuk. Citromlével együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőfokon fedő alatt puhára főzzük (az alma fajtájától függően 5-8 perc), közben megkeverjük. Az almakompótot vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük, és hagyjuk kihűlni.
Túrókrém:
A hideg tejszínt a habfixálóval keményre verjük. A túrót, a vanillincukorral, porcukorral átkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt és alacsony fokozaton csak addig keverjük, míg egynemű állagú nem lesz.
Rétegezés:
Díszítéshez félreteszünk kb. 6 evőkanál morzsát és 12 almadarabot. A morzsát, az almakompótot és a túrókrémet desszertpoharakba rétegezzük. A desszertet tálalásig, legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a desszertet morzsával és almadarabokkal díszítjük, majd fahéjjal megszórjuk.
Tippek:
A morzsát remekül előkészíthetjük, és néhány napig jól záró dobozban tárolhatjuk.
Almáspite pohárban
Hozzávalók
6 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Almakompóthoz:
Túrókrémhez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk. A morzsát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A morzsát a sütőpapíron sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Almakompót:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nyolcadoljuk, majd kis darabokra vágjuk. Citromlével együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőfokon fedő alatt puhára főzzük (az alma fajtájától függően 5-8 perc), közben megkeverjük. Az almakompótot vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük, és hagyjuk kihűlni.
Túrókrém:
A hideg tejszínt a habfixálóval keményre verjük. A túrót, a vanillincukorral, porcukorral átkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt és alacsony fokozaton csak addig keverjük, míg egynemű állagú nem lesz.
Rétegezés:
Díszítéshez félreteszünk kb. 6 evőkanál morzsát és 12 almadarabot. A morzsát, az almakompótot és a túrókrémet desszertpoharakba rétegezzük. A desszertet tálalásig, legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a desszertet morzsával és almadarabokkal díszítjük, majd fahéjjal megszórjuk.
Tippek:
A morzsát remekül előkészíthetjük, és néhány napig jól záró dobozban tárolhatjuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?